Fagyos éjszakákkal és átlagosan hűvös nappalokkal kezdődik a tavasz

A hétfői hózáporok után keddtől ismét szárazabb, kissé hűvös légtömegek áramlanak fölénk. Az éjszakák kifejezetten téliesek lesznek, a nappali felmelegedés ugyanakkor megfelel majd a március elején elvárhatónak.

Kedden

reggelre -2,-8 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, azonban az északi fagyzugos völgyekben -10 fok körüli hideg is lehet. Délutánra +7,+8 fok köré emelkedik a hőmérséklet, és alapvetően sok napsütésre van kilátás, amit keleten zavarhatnak időnként felhők.

Szerdán és csütörtökön

továbbra is hasonlóan alakul a hőmérséklet: éjszakánként -1,-10, délutánonként +4,+9 fok közötti értékekre számíthatunk. A Dunántúlon várható a legtöbb napsütés, míg kelet felé növekszik a felhőzet mennyisége, és a keleti megyékben fordulhat elő elszórtan kisebb zápor, hózápor, havaseső zápor, de jelentős csapadék egyelőre nem várható.

A hét második felében

kezdetben még marad a száraz, eseménytelen, mérsékelten meleg időjárás, majd a hét legvégétől már lassanként nedvesebb légtömegek közelítik meg térségünket. Ekkortól kezdve már egyre inkább növekszik a csapadék esélye, a jövő hét első felében pedig akár kiadósabb csapadéktömbök is érinthetik az ország egy részét.