Kedden hidegfront érkezik, a hét közepére átmenetileg felfrissül a levegő

Kedden hidegfront

Kedden már hajnalban egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok nyugati irányból, aztán délelőtt átmenetileg kevesebb-, délután ugyanakkor ismét több helyen várható csapadék, miközben az északnyugatira forduló szél megélénkül-megerősödik. Reggel 10-18, délután 20-28 fok között alakul a hőmérséklet, az ország északi harmadán az alacsonyabb értékekkel.

Szerdán frissebb, tavaszias idő

a front mögött szerdán felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a Nap, és már csak néhol várható egy-egy zápor a nap első felében. Az élénk-erős északias szélben a reggeli 8-13 fokról már „csak” 20-21 fok köré melegszik a levegő, de még ez sem sokkal marad el a május közepén elvárhatótól.

Csütörtöktől újra melegedés

Csütörtökön kimondottan csípős (4-10 fok) lesz a hajnal, sőt a fagyzugos tájakon akár 0 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. A nappali felmelegedés ugyanakkor a sok napsütés hatására már 24-25 fok köré erősödik. A melegedő tendencia egészen szombatig folytatódik, amikor már 30 fok körüli maximumokra van kilátás. Vasárnapra aztán egy hidegfront hoz lehűlést és többfelé záporokat, zivatarokat erős szél kíséretében.