Péntekig nyárias idő, majd hétvégére jelentős lehűlés érkezik

Szerdán éjszaka ugyan átvonul felettünk egy hidegfront záporok, zivatarok kíséretében, de a front mögött még két napig kellemes, nyárias meleg várható. Péntek este aztán újabb hidegfront érkezik, ami mögött már jelentősebben felfrissül a levegő.

Szerdán este-éjszaka zivatarok

Szerdán késő délutántól csütörtök hajnalig nyugat felől az érkező hidegfront hatására többfelé kell záporokra, zivatarokra, néhol heves zivatarokra számítani, amit lokálisan jelentős csapadék kísérhet. Csütörtök reggelre a csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja térségünket, 9-17 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Csütörtök és péntek nyárias

A front mögött két nyárias nap következik: éjszakánként 10-16, délutánonként 25-30 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön és pénteken a nap első felében csapadék nem valószínű, és több órás napsütés várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Pénteken a nap második felében aztán megközelíti térségünket a következő hidegfront, így ekkor erősödik a gomolyfelhő-képződés, és növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Hűvös hétvége

Hétvégén élénk-erős északias széllel hideg levegő áramlik fölénk: friss (5-12 fok közötti) éjszakákra, és mérsékelt, 20 fok körüli nappali felmelegedésre van kilátás, tehát inkább tavaszias hangulatú időjárás várható. Alapvetően kevés napsütésre van esély, inkább a felhők lesznek túlsúlyban, különösen az ország déli felén, ahol nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő esők, záporok.