Hűvös, felhős, több helyen esős időjárás lesz hétvégén

Péntek éjjel hidegfront

Péntek estétől a közeledő hidegfront hatására nyugaton, valamint délen fordulnak elő záporok, zivatarok, amelyek elsősorban délen ismét nagyobb mennyiségű csapadékkal és heves kísérő jelenséggel járhatnak. Szombat reggelre 11-18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hűvös szombat

élénk, főként az északi megyékben erős északnyugati széllel hideg légtömegek árasztják el térségünket, így már csupán 16-23 fok közötti maximumokat mérhetünk. Az ország nagyobbik déli felén-kétharmadán a felhők lesznek túlsúlyban, és dél felé haladva növekvő valószínűséggel kell esőre, záporra készülni. Az ország északi harmadán időnként felszakadozhat a felhőzet, és rövid időre a Nap is kisüthet. Ez utóbbi tájakon mérhetjük a 20-23 fok közötti értékeket, míg a tartósan borongós, csapadékos, déli-délnyugati tájakon lesz a leghidegebb.

Hideg vasárnap

Vasárnap már országszerte erősen felhős, borongós idő várható, és ekkor több helyen fordulhat elő eső, zápor. Hajnalban 5-12, délután pedig 15-22 fok valószínű.

Hétfőtől fokozatos javulás

A jövő hét elején napról-napra egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így gyorsan visszatér a meleg, nyári időjárás, azonban a hét első felében még kialakulhatnak néhol záporok, zivatarok. A jövő hét közepétől dél felől forró, afrikai eredetű légtömegek közelíthetik meg térségünket, így – egyelőre nagyobb bizonytalanság mellett – megvan az esély arra, hogy kánikulai meleget hoznak a nyár első napjai.