Napról-napra melegebb, lassanként újra nyárias idő lesz, de marad a változékonyság

Az elmúlt napok hűvös időjárása után keddtől ismét emelkedő pályára áll a hőmérséklet, és a hét közepétől már kellemesen meleg, nyárias időszak következik. Tartósan zavartalan időjárásra azonban ezután sem készülhetünk.

Kedden már kellemes idő

Kedden még hűvös (8-13 fok) lesz a reggel, azonban délután az ország nagy részén már kellemes, az ilyenkor szokásosnak megfelelő, 24 fok körüli maximum hőmérsékletre számíthatunk több órás napsütéssel, gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Az ország délnyugati harmadán ugyanakkor inkább 20 fok közelében marad a hőmérséklet, ugyanis ott még mindig a felhők dominálhatnak, és ezeken a tájakon elvétve kialakulhat egy-egy zápor. Estétől aztán nyugat felől növekszik a záporok esélye.

Szerdán többfelé záporok, zivatarok

Szerdán nyugat felől egy csapadékzóna vonul át felettünk, amely többfelé okoz záporokat, zivatarokat. Hajnalban nyugaton, reggel a középső tájakon, míg délután inkább keleten fordulhat elő csapadék, ezzel együtt pedig nyugat felől már felszakadozik a felhőzet és kisüt a Nap. Tovább melegszik a levegő: reggel 9-15, délután 22-28 fok valószínű.

Csütörtöktől változékony, nyárias idő

A hét második felében az átlagosnál melegebb, nyárias hangulatú időjárásra van kilátás: éjszakánként 10-17, délutánonként jellemzően 25-30 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton időnként pár fokkal alacsonyabb, míg délkeleten kissé melegebb is lehet ennél. A napsütés nem lesz zavartalan. A megnövekvő gomolyfelhőkből szinte minden nap kialakulhatnak elszórt jelleggel záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az ország északi-északnyugati felén.