Záporok, zivatarok és napsütéses strandidő is várható a pünkösdi hétvégén

A pünkösdi háromnapos hétvége összességében meleg időben telik majd, de több hullámban is záporok, zivatarok zavarják meg a nyárias időjárást.

Péntek estétől zivatarok

Pénteken az esti óráktól délnyugat-nyugat felől egy csapadékzóna éri el térségünket, így az éjszaka első felében nyugaton, majd hajnalban már a középső országrészben is többfelé kell záporokra, zivatarokra, lokálisan felhőszakadásra készülni nagyobb mennyiségű csapadékkal. Reggel a csapadékzóna tovább halad kelet felé. A minimum hőmérséklet 12-19 fok között várható .

Szombaton eleinte többfelé csapadék

Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a Nap, a záporok, zivatarok a keleti-északkeleti tájakra szorulnak vissza, délutánra pedig ott is megszűnnek. Ezt követően országszerte több órás napsütés várható gomolyfelhőkkel, de délutántól elszórt jelleggel ismét kialakulhat egy-egy zápor, nagyobb eséllyel estétől nyugaton. Meleg, nyári idő lesz 25-32 fok közötti csúcshőmérséklettel, ezen belül északkeleten várható a hűvösebb.

Vasárnap kellemes, napos idő

Vasárnap összességében kellemes, meleg nyárias idő lesz több órás napsütéssel és gomolyfelhőkkel. A több gomolyfelhő nyugaton képződik, és ott növekszik estétől ismét a záporok, zivatarok esélye. Reggel 10-18, délután 25-30 fok várható.

Hétfőn több felhő

Hétfőn a napsütést gyakrabban zavarják felhők, és nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórt jelleggel záporok, zivatarok, a legtöbb napsütés pedig keleten ígérkezik. Reggel 10-18, délután 23-30 fok lesz, nyugaton az alacsonyabb értékekkel.