Tökéletes strandidő lesz hétvégén – vasárnap már többfelé 30 fok feletti kánikula várható

Az előttünk álló hétvégén a nyaralóknak kedvez az időjárás: sok napsütésre és egyre magasabb hőmérsékletekre készülhetünk.

Szombaton

a reggel még kicsit friss (9-16 fok) lesz, délutánra azonban a sok napsütés és a fölénk érkező meleg levegő hatására már 25-30 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A légmozgás mérsékelt lesz és csapadék sem várható, csak kevés felhő lesz az égen.

Vasárnap

már szinte zavartalanul napos, derült időre van kilátás. Az élénk délies széllel még melegebb légtömegek érkeznek fölénk. Reggel 13-18, délután 28-33 fok közötti részleges kánikula lesz.

Hétfőn tetőzik a kánikula

Hétfőn egy nyugat felől közeledő hidegfront előterében már 30-35 fok közé fokozódik a kánikula. Kezdetben sok napsütés várható, amit késő délutántól nyugat felől már erősebb gomolyfelhő-képződés követhet, és ekkortól kezdve a nyugati-északnyugati megyékben már növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Keddre kisebb felfrissülés

Keddre már el is hagyja térségünket a front. Mögötte csökken a felhőzet, kisüt a Nap, zápor, zivatar már egyre kevesebb helyen fordulhat elő. Az élénk északnyugati széllel 25-30 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, ami még mindig magasabb a júniusi átlagnál.