Hétvégére gyenge „lehűlés” jön: 30-35 fok közé mérséklődik a hőség

Most már szinte biztos, hogy a hétvége elején egy hidegfront éri el térségünket, az pedig egyre valószínűbb, hogy ez a hidegfront csak 4-5 fokos lehűlést hoz, így továbbra is a kánikulai tartományban maradnak a hőmérsékletek.

Csütörtökön és pénteken fokozódó forróság

Csütörtökön 33-38, pénteken 34-39 fok közötti forróságra számíthatunk és éjszakánként is egyre kevesebb helyen csökken 20 fok alá a hőmérséklet. A sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, amelyből péntek délutánig csupán helyi jelleggel pattanhatnak ki zivatarok. Péntek este aztán nyugat felől eléri a térségünket egy gyenge hidegfront, amely ekkortól a nyugati megyékben már több helyen okozhat záporokat, zivatarokat, miközben északnyugatira fordul, és megerősödik a szél.

Szombatra alig érzékelhető felfrissülés

az átvonuló hidegfront hatására szombaton hajnalban még több helyen, napközben aztán egyre inkább a középső-, majd a keleti megyékben van esély záporokra, zivatarokra, és ezzel együtt nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a Nap. Az élénk-erős északnyugati széllel 30-35 fok közé mérséklődik a kánikula.

Vasárnaptól folytatódik a hőség

Vasárnap és hétfőn újra napos, száraz, továbbra is kánikulai időjárásra van kilátás éjszakánként 16-21, délutánonként 31-36 fok közötti maximumokkal, sőt a hét első felében újra fokozódhat a hőség. A következő lehetőség a felfrissülésre július 5-7-e között esélyes, amikor már nagyobb valószínűséggel 30 fok alá csökkenhet a nappali felmelegedés az ország egy részén legalább.