Keddig tart a mérsékelten meleg, frissebb nyár, aztán szerdától változás kezdődik

A hét első két napján még mérsékeltebb lesz a nappali felmelegedés, aztán szerdától újra egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk.

Vasárnap

A napsütés mellett délutántól több gomolyfelhő képződik, amelyekből elszórtan országszerte kialakulhatnak záporok, zivatarok, az északias szél pedig élénk-erős lesz. Délután 22-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden még 25 fok közelében

A hét első két napján napos-gomolyfelhős, mérsékelten meleg, kora nyárias hangulatú időjárás várható. Az éjszakák frissek (7-15 fok) lesznek, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jellemzően 21-27 fok között alakul majd. Az északi-északnyugati szél még mindig élénk, időnként erős lesz.

Szerdától erős melegedés kezdődik

Szerdától kezdve délnyugat felől egyre melegebb léghullámok árasztják el térségünket. Az éjszakák 15-20 fok közé enyhülnek, a nappali felmelegedés pedig eleinte 30, majd a hétvégére már 32-33 fok köré erősödik. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják, amelyekből lokálisan alakulhatnak ki hűsítő záporok, zivatarok. A hét legvégén látszik arra esély, hogy egy gyengébb hidegfront közelíti meg térségünket. Komoly lehűlés azonban ekkor sem valószínű.