Pénteken 40 fok közelében tetőzik a hőség, aztán markáns hidegfront érkezik

Csütörtökön már 39 fok is lehet

Csütörtökön a hajnali 15-20 fokról délutánra az élénk délies szélben 34-39 fok közé forrósodik a levegő. A sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhőzet zavarja, csapadék nem várható.

Pénteken nyugat felől hidegfront, de előtte még forróság

Pénteken kezdetben még kisüthet több órára a Nap, de a nyugat felől közeledő hidegfront hatására délelőtt már nyugaton délután a középső-, majd legkésőbb a keleti megyékben is egyre több gomolyfelhőzet képződik. A délutáni óráktól nyugati irányból egyre többfelé van esély záporra, zivatarra, miközben megerősödik az északnyugatira forduló szél. A front előtt az ország nagyobbik délkeleti felén-kétharmadán még 33-40 fokos hőség várható, de északnyugaton már csak 25-30 fok között maradnak a maximumok.

Hétvégére hűvösebb, változékony, gyakran csapadékos idő

Hétvégén a kevés napsütés mellett gyakran beborul az ég, és többfelé több alkalommal fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Az ország egy részén akár kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat, az északnyugati szelet pedig élénk-erős lökések kísérik majd. A nappali felmelegedés 23-29 fok közé mérséklődik, azonban a tartósan borongós, csapadékos vidékeken 20 fok körül ragadhat a hőmérséklet, vasárnap akár nagyobb területen is.