Enyhe, kora tavaszias idő jön karácsonyra

A hét közepén még kissé téliesebb arcát mutatja az időjárás, aztán a hét második felében délnyugat felől egyre melegebb léghullámok árasztják el térségünket a talaj közelében is, így enyhe, kora tavaszias, ugyanakkor változékony időjárás alakulhat ki az ünnepekre.

A hét közepén még ködös, párás idő

Szerdán és csütörtökön az ország nagy részén alapvetően borongós, párás, néhol tartósan ködös, nyirkos időjárásra van kilátás, elszórtan szitálással, ónos szitálással. Éjszakánként még jellemzően 0,-5 fok között, napközben pedig 0,+7 fok között alakul a hőmérséklet, de a déli-délnyugati megyékben, ahol már időnként felszakadozik a zárt felhőtakaró és kisüthet a Nap, +8,+11 fok közé melegedhet a levegő.

Péntektől jelentős felmelegedés

Péntektől élénk délnyugati-nyugati széllel enyhe légtömegek áramlanak fölénk. Az éjszakai fagyok az ország jelentős részén eltűnnek, a nappali felmelegedés pedig eleinte +5,+10, az ünnepi hosszú hétvégén pedig már +7,+13 fok közé erősödik. Emellett pedig változékony, kora tavaszias jellege lesz az időjárásnak: a gyakori felhősödésből elszórtan minden nap előfordulhat kisebb eső, zápor, legnagyobb valószínűséggel és legnagyobb területen 24-én, szombaton a nap első felében. Jelentősebb változásra legkorábban az év legvégén van esély.