Hétvégére ismét enyhülés várható – tavaszias idővel köszönt be az újév az ország nagy részén

Ugyan a hét közepén átmenetileg kissé hűvösebb időjárásban lesz részünk, de még így is magasabban alakul a hőmérséklet az ilyenkor szokásosnál. Az év végéhez közeledve aztán újra melegedő tendencia következik, így az ország nagy részén tavaszias időben telik majd a Szilveszter és az újév kezdete is.

Szerdán mérsékelten meleg

Szerdán délután a napsütést időnként felhős időszakok zavarhatják már, de csapadék nem várható. Délután 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön délnyugaton már enyhülés

Csütörtökön hajnalban többfelé képződhet köd, miközben -4,+1 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben az ország délnyugati kétharmadán kisüthet legalább néhány órára a Nap, de különösen az ország északi-északkeleti harmadán több helyen tartósan felhős, párás, foltokban ködös marad a légkör. Ezeken a tájakon 0,+7, míg az ország nagyobbik délnyugati felén/kétharmadán már +7,+12 fok között tetőznek a maximumok.

Enyhe, kora tavaszias-tavaszias óév és újév

Péntektől a jövő hét első feléig alapvetően enyhe, tavaszias-kora tavaszias hangulatú időjárásra van kilátás az ország délnyugati felén-kétharmadán nagy valószínűséggel. Ezeken a tájakon jellemzően +10,+15 fok között, sőt a nyugati megyékben akár kevéssel 15 fok felett alakulhatnak a csúcsértékek, és több órás napsütés valószínű. Az ország északkeleti harmadán/felén ugyanakkor bizonytalanabb az időjárás előrejelzése. Ezeken a területeken ugyanis az éjszaka képződő köd, majd az ebből kialakuló rétegfelhőzet egész nap szűrheti a napsütést. A tartósan borongós körzetekben +10 fok alatti, de még így is az ilyenkor elvárhatónál magasabb maximumokra van kilátás. Az éjszakai fagyok pedig az ország jelentős részén megszűnnek.