Érkezik az aranyat érő eső – hűvösebb, gyakran csapadékos időszak kezdődik

Csütörtökön délnyugat felől egy ciklon közelíti meg térségünket, amely a következő napokban több hullámban nedves levegőt szállít fölénk, így többfelé megérkezik az aranyat érő eső.

Csütörtökön délnyugat felől beborul az ég

Csütörtökön délnyugati irányból fokozatosan beborul az ég, de északkeleten még több órára kisüthet a Nap. A kora délutáni órákig még csak délen és nyugaton, késő délutántól már nagyjából az ország délnyugati felén, majd kétharmadán is előfordulhat eső, zápor. Nagyobb mennyiségre a délnyugati megyékben van esély. Reggel 5-10, délután 14-21 fok várható, délnyugaton az alacsonyabb maximumokkal.

Hűvös, esős péntek

Pénteken már országszerte túlnyomóan borult lesz az ég, amelyből többfelé kell ismétlődő esőre, záporra készülni. Jelentősebb mennyiségű csapadékra továbbra is az ország délnyugati felén van nagyobb esély. A reggeli 6-13 fokról délutánra is csupán 12-18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A folytatásban is változékony, gyakran csapadékos

A hétvégén, illetve a jövő hét első felében még várhatóan két hullámban érkezhet nagyobb területet érintő csapadékzóna: az első vasárnap-hétfő környékén, a következő pedig szerda körül valószínű. A köztes időszakokban van esély változóan felhős-napos periódusokra, de ekkor is előfordulhatnak szórványosan záporok. Éjszakánként 10, délutánonként jellemzően 20 fok közelében alakulhat a hőmérséklet, azonban a csapadékos periódusokban és tájakon inkább a 15 fok közeli értékek lehetnek jellemzőek.