Szerdáig tavasz, majd lehűlés

A Jövő hét elején egyre melegebb, tavaszias idő lesz, majd fokozatos lehűlés kezdődik.

Pénteken délután nyugat felől lassan megszűnik a csapadék, elkezd csökkenni a felhőzet, és főleg a Dunántúlon, majd a középső országrészben is kisüthet a Nap. Általában 2-7 fokig, a Dunántúlon viszont 10 fok köré melegszik a levegő.

Szombaton a ködös reggel után csendes, nyugodt, többfelé párás, felhős idő várható. A nyugati országrészben ismét kisüthet a Nap, és ott 10-12 fok is lehet. Máshol az 5 fok körüli hőmérséklet lesz jellemző.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, néhány órás napsütéssel. Északkeleten 4-5, délnyugaton 10- 14 fok várható. Délutántól beborul az ég, és egyre többfelé ered el az eső.

Hétfőn hajnalban lesz Holdfázis-váltás. Ezzel egyidőben megerősödik a Közép-Európa feletti felhő-és csapadékzóna. Hajnalban és délelőtt sokfelé lesz eső, aztán nyugat felől kisüthet a Nap, és a szeles időben sokfelé 10 fok fölé melegedhet a levegő.

Kedden és szerdán változóan felhős-napos, szeles, tavaszi hangulatú idő lesz, 10-15 fok közötti hőmérsékletekkel.

Szerdán délután megközelíti térségünket egy hidegfront, ami főleg csütörtökönokozhat többfelé esőt. A front mögött fokozatos lehűlés kezdődik. A jövő hét második felétől az időjárás átmenetileg lvisszatérhet a normális februári kerékvágásba, de az előrejelzés beválási esélye alacsonyabb az átlagosnál.
Február 6-a után akár újabb felmelegedés is jöhet.