Megérkezett az előrejelzett lehűlés

A március elején kiadott asztrometeorológiai prognózisok már jelezték a mostani lehűlést.

(Március 4: A március 14-23-a közötti időszakban Észak-és Kelet-Európát hideg levegő áraszthatja el. Ennek egy része bennünket is érinthet, így ebben a periódusban van esély arra, hogy átmenetileg hidegebbre, téliesre forduljon az időjárás.
Március 7Március 14-15-e körül egy erős hidegfront érkezhet jelentős lehűléssel.)

A mai nap során valóban a saját bőrünkön tapasztalhattuk az észak felől érkező sarkvidéki levegőt. Az ország nagy részén +5 fok alatt maradt a hőmérséklet, és az eső mellett több helyen hullott havaseső, hó is.

Mi várható a továbbiakban?

A tartósan szép, tavaszias időre egyelőre még várnunk kell. Szerdától-péntekigkicsit javul az idő, lassanként emelkednek a maximumok, és egyre több napsütés várható. Éjszakánként azonban több helyen kell fagyra számítani.

A hétvégén észak felől ismét hideg levegő árasztja el a kontinens északkeleti felét, ami nálunk szombaton újból néhány fokos lehűlést okoz majd. A hétvégén elszórtan, főleg keleten számíthatunk záporokra, a hegyekben hózáporokra, de jelentős csapadék most nem valószínű.

Március 21-24 között egy erősebb ciklon alakulhat ki Európa felett. Ennek pályája egyelőre még bizonytalan, de jó eséllyel nedves, hűvös levegőt szállíthat térségünkbe is.

Az igazi tavasz tehát még várat magára.