A nyárias idő után lehűlés jön

Szerdán a Vénusz és a Hold együttállása miatt a napsütés mellett főleg a Dunántúlon erősebb gomolyfelhőképződésre számíthatunk, és nyugaton, valamint északon helyenként záporok is kialakulhatnak. Nyugaton 20 fok körül, az ország nagy részén még 25 fok körül tetőzhet a hőmérséklet.

Csütörtökön lesz újhold, ezzel pedig jelentősebb átalakulás kezdődik Közép-Európa időjárásában. Délutánra még 20-25 fok közé melegszik a levegő, de már gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon záporokra, zivatarokra is számítani kell.

Pénteken a Merkúr és a Hold kerül együttállásba, ami asztrológiai szempontból a térségünket is érinti. Ekkor várhatón fölénk helyeződik az addig tőlünk nyugatra található frontrendszer, így már sok felhő lesz felettünk, és egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. Helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Nyugaton 15 fok köré mérséklődnek a maximumok, míg keleten még 20 fok fölé melegedhet a levegő.

Hétvégén a Nap és az Uránusz közötti együttállás valószínűleg már meghozza az egész ország területére a lehűlést. Változékony, szeles, hűvös időre van kilátás. Szombaton még többfelé, vasárnap már csak elszórtan záporokkal.

Április 11-13-a között újból melegedhet a levegő. A nyárias meleg valószínűleg nem tér vissza, viszont kellemes, tavaszias időjárásra van esély, 18-20 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel. (Április 11-én a Hold és a Szaturnusz szembenállása Magyarországtól nyugatra okozhat csapadékos időt. Ez a felhőrendszer kis valószínűséggel 12-én érinthet bennünket, így ekkor lehet több felhő az égen, és helyenként tavaszias záporok színesíthetik az időjárást.)

A hónap közepén (az április 14-ei holdfázisváltás után) van esély arra, hogy átmenetileg hűvösebbre, csapadékosabbra forduljon az idő térségünkben.