Lehűlést és esőt hoz az újhold

Április 7-én van újhold, ezzel pedig átalakulás kezdődik időjárásunkban. A tapasztalat azt mutatja, hogy újhold fázisok idején aktívabb a légkör, és nagyobb eséllyel jönnek létre kiadós csapadékot okozó légköri képződmények.
A következő napokban fölénk helyeződik egy frontrendszer, ami lehűlést és csapadékos időjárást hoz.

Csütörtökön az ország nagy részén még lesznek hosszabb napos időszakok, de délutántól már időnként erősebb felhősödés várható, és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Délutánra 20-26 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken a Hold és a Merkúr együttállása aktivizálhatja a fölénk helyeződő frontrendszert, így ekkor már gyakran beborul az ég, csak kevés napsütésben bízhatunk. A Dunántúlon többfelé, keleten elszórtan várható eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon már csak 15-20 fok között, máshol még 20 fok felett lehetnek a maximumok.

A hétvégén már az ország egész területén szeles, hűvös, felhős időjárásra számíthatunk 15 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel. Szombaton még többfelé, vasárnap már csak elszórtan várható eső, zápor.

A jövő hét elején lassú javulás kezdődik. Egyre hosszabb időszakokra süthet ki a Nap, és a hét közepéig fokozatos melegedésre van kilátás. (Az asztrológiai előrejelzések alapján azonban a várható felmelegedés mértéke bizonytalan.)