Változékony, áprilisi idő

A hűvös hétvége után lassú javulás kezdődik, de a hét közepén újabb hidegfront érkezik, és úgy tűnik, hogy a tartósan szép idő utána sem tér még vissza.
Hétfőn nyugaton már hosszabb időszakokra felszakadozik a felhőzet, az ország nagy részén azonban még mindig sok felhő lesz az égen, és kezdetben csak időnként bújik elő a Nap. A keleti országrészben helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Délután 17-18 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden a többórás napsütés után időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és az északi-északkeleti megyékben van kevés esély egy-egy gyenge záporra. Tovább melegszik az idő, 20 fok körül lesznek a maximumok.

Szerdán eleinte napos, nagyon kellemes időre számíthatunk, 20-25 fok közé melegszik a levegő. Délutántól azonban egy közeledő hidegfront hatására egyre több felhő boríthatja az eget, és az esti óráktól kezdve már többfelé lehet eső, zápor, zivatar.

Csütörtökre visszaesik a hőmérséklet, 16-17 fok körüli maximumokra van kilátás. A nap első felében borongós, esős idő lesz, majd délutántól már felszakadozhat a felhőzet.

Péntektől átlagos, április közepi időjárás következhet 20 fok közeli hőmérséklettel. A napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, és helyenként előfordulhatnak tavaszias záporok.

A hét legvégén érkezhet a következő hidegfront, ami ismét lehűlést hozhat. Ezt követően is folytatódik a változékony időjárás.