Milyen időt hoz az április második fele?

A mostani újhold fázisban kezdődött változékony időjárás valószínűleg tovább folytatódik április második felében is.

Szerdán már közelít felénk a következő hidegfront, de előtte még napos, kellemes időre számíthatunk. 20-25 fok között tetőzik a hőmérséklet. Délutántól már egyre több gomolyfelhő képződhet, az esti óráktól pedig záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Csütörtökön többnyire felhős, szeles, hűvös idő lesz, csak rövid időszakokra láthatjuk meg a Napot, és többfelé várható eső, zápor.

Péntektől-vasárnapig átmenetileg ismét javul az idő, emelkedik a hőmérséklet. A napsütés mellett azonban időnként megnövekszik a felhőzet, és elszórtan előfordulhatnak záporok.

Április 18-án, hétfőn előreláthatólag egy újabb hidegfront éri el térségünket többfelé esőkkel, záporokkal. A front mögött visszaesik a hőmérséklet.

Április 21-e körül tőlünk nyugatra-délnyugatra alakulhat ki egy felhő-és csapadékzóna, ami az ország egy részét érintheti.

Átmeneti javulás után április 25-26-a környékén a Hold és a Szaturnusz együttállása hozhat ismét felhősebb, esőre hajló időjárást. Ezt követően lassanként nyugodtabbra, melegebbre fordulhat az idő, bár a hónap legvégén érintheti egy gyenge front felhőzete a térségünket, ami elszórtan okozhat majd kisebb csapadékot.