Kezdődik az első negyed

Április 14-én hajnalban a növekvő Hold fázist váltott, és elkezdődött az első negyed. Ilyenkor a Nap-Hold-Föld rendszer 90 fokos szöget zár be, és az égbolton félholdat látunk.

Asztrológiai szempontból a Hold fázisváltásaikor aktívabb a légkör, és megváltozik az időjárás. Ez így történt most is. Ma hajnalban egy ciklon felhőzete érte el a térségünket, ami lehűlést, szeles időt és elszórtan záporokat hozott.

Mire számíthatunk a következő 7 napban?

A következő egy hétben marad az áprilisra amúgyis jellemző gyakran változó időjárás.

Pénteken már lassú javulás kezdődik, kisüt néhány órára a Nap, de délután ismét megnövekszik időnként a felhőzet, és északon helyenként előfordulhat egy-egy zápor. 20 fok köré melegszik a levegő.

Hétvégén kellemes, későtavaszias időjárás várható. A napsütés mellett ugyan lesznek átmenetileg felhős időszakok, de csak néhol alakulhat ki tavaszias zápor. Az erős déli széllel meleg levegő érkezik fölénk. Az ország nagy részén 20-25 fok közötti maximumokra van kilátás.

Hétfőn érkezik a következő hidegfront záporokkal, erős lehűléssel. Előreláthatólag a front elvonulása után a hét közepéig ismét emelkedik a hőmérséklet, és szárazabbra fordul az idő.

Április 21-én a Hold szembenállásban lesz a Vénusszal és az Uránusszal. Ez tőlünk nyugatra-délnyugatra aktivizálhat egy erősebb ciklont. Ahogy időben közeledünk az április 22-ei telihold felé, ez a ciklon egyre közelebb kerülhet hozzánk, így ismét felhősebbre, csapadékosabbra fordulhat az idő.