Vissza a tavaszba

A hétfőn érkezett hidegfront mögött lassanként az egész országban visszaesik a hőmérséklet. A következő napokban már mérsékelten meleg, április közepének megfelelő időjárásra számíthatunk.

Hétfőn a nap második felében lassanként a keleti országrészt is elárasztja a nyugat felől érkező hidegebb levegő. Estig sok felhő lesz felettünk, és elszórtan előfordulhat egy-egy zápor.

Kedden a hidegfront mögött északnyugat felől egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, de a déli-, délkeleti országrészben eleinte még több felhő lesz az égen, és kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délutánra a szeles időben 15-20 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön többnyire napos idő várható időnkénti felhősödéssel, kezdetben erős északnyugati széllel. Maximum egy-két helyen van esély jelentéktelen záporokra. Az éjszakák hidegek lesznek, helyenként gyenge fagy is lehet. Délutánonként mérsékelten meleg, átlagos áprilisi idő várható, 17-18 fok körüli hőmérséklettel.

Pénteken lesz telihold. Ezzel egyidejűleg pedig átalakulás kezdődik Közép-Európa időjárásában. Délnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, és a hét legvégén, illetve a jövő hét elején már borongós, többfelé esős, az átlagosnál hidegebb időjárás következhet.