Lehűlés jön hétvégére

Csütörtökön még sok lesz a napsütés, péntektől viszont egyre több felhőre, a hétvégén pedig erős lehűlésre és esőre számíthatunk.

Csütörtökön még sok lesz a napsütés. A hideg, helyenként fagyos hajnal után délutánra 17-18 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken lesz telihold, ezzel pedig átalakulás kezdődik az időjárásban. A kezdeti napos idő után délnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, de még kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

Szombattól – jövő hét keddig gyakran beborul az ég, és többfelé várható ismétlődő eső, zápor. Az erős északnyugati széllel vasárnaptól hideg levegő árasztja el térségünket. Az átlagosnál jóval hűvösebb, kellemetlen időjárás lesz.

A jövő hét közepén csak nagyon lassú javulás kezdődhet. Úgy tűnik, hogy ekkor még mindig nem tér vissza az igazán kellemes tavasz.

Az április 30-ai holdfázisváltás után tovább javulhat az idő, az április végének megfelelő tartományba emelkedhet a hőmérséklet, de 29-30-a körül, illetve május 2-án ismét időjárási frontok érinthetik térségünket. (Erre az időszakra az átlagosnál nagyobb az előrejelzés bizonytalansága.)

Május 3-a után már egyre melegebb, szép, napos, koranyárias időjárás következhet.