Május első hetében visszatér a koranyárias idő

A változékony időszaknak ugyan még nincs vége, de az elmúlt napok hideg, kellemetlen időjárása után a hétvégétől végre kellemesebb, tavaszias idő lesz. A jövő hét közepétől pedig erősebb felmelegedés jöhet.

Pénteken egy tőlünk délre elvonuló ciklon miatt átmenetileg ismét beborul az ég, és főleg a nap első felében a déli és délkeleti megyékben lehet eső, zápor. Délutántól aztán csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen lesz csapadék. Az esős helyeken 12-15 fok között, máshol 17 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Szombaton napos-gomolyfelhős idő lesz, inkább csak keleten fordulhat elő helyenként gyenge zápor. Délutánra 20 fok közelébe melegszik a levegő.

Vasárnap szintén marad a 20 fok közeli hőmérséklet, de a néhány órás napsütés után egyre több felhő érkezik fölénk, és délutántól már záporokra is számíthatunk.

Hétfőn ismét sok felhő lesz felettünk, többfelé fordulhat elő eső, zápor, és átmenetileg néhány fokot visszaeshet a hőmérséklet.

Kedden már egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, és egyre kevesebb helyen várható csapadék. Kissé melegszik a levegő.

A hét közepén további melegedés következhet. Kellemes, koranyárias hangulatú időre van kilátás 20-25 fok közötti hőmérséklettel. Úgy tűnik, hogy nem lesz zavartalan a napsütés, de jelentős csapadéktól előreláthatólag nem kell tartani.