Változékony, de melegebb időt hoz az utolsó negyed

Április 30-án van csökkenő félhold, vagyis Nap-Föld-Hold 90 fokos szöget zárnak be egymással. A holdfázis-váltás hatására a mai nap folyamán tőlünk délnyugatra kezd kifejlődni egy ciklon, ami majd holnap délutántól fog beleszólni időjárásunkba.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, az északkeleti megyékben van esély egy-egy gyenge záporra. 18-20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap délelőtt még néhány órára kisüthet a Nap, majd közeledik felénk az említett ciklon, így egyre több felhő lesz az égen, és délutántól főleg a Dunántúlon már többfelé várható eső, zápor. Továbbra is 20 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

A jövő hét első felében gyakran beborul az ég, és többfelé alakulhat ki eső, zápor. Átmenetileg néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtöktől már határozott javulás kezdődik. Szárazabb levegő érkezik fölénk, egyre több napsütésre, egyre melegebb időre számíthatunk. Úgy tűnik, hogy a május 6-ai újhold környékén várható konstellációk további felmelegedést hoznak, így koranyárias hőmérsékletekkel kezdődhet a következő holdfázis.