Hétvégére koranyárias meleg jön

Már csak néhány nap, és véget ér az átlagosnál hidegebb időszak. A hét második felében dél felől egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Vasárnap már nyárias hőmérsékletekre számíthatunk.

Szerdán a hideg reggel után 17-18 fok köré melegszik a levegő. A néhány órás napsütés mellett gyakran megnövekszik a felhőzet, és főleg keleten fordulhatnak elő záporok.

Csütörtökön kissé tovább melegszik az idő. Délután 20 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Változóan felhős-napos idő lesz, helyenként záporokkal.

Pénteken átmenetileg több felhő lesz felettünk, és elszórtan számíthatunk tavaszias záporokra, zivatarokra. Ennek ellenére 1-2 fokkal még tovább melegszik a levegő.

Hétvégén már koranyárias meleg várható, szombaton 23-24, vasárnap pedig 25 fok körüli hőmérséklettel. A sok napsütés mellett néha gomolyfelhők jelennek meg az égen, amelyekből főleg szombaton van esély egy-egy záporra.

A jövő hét első felében (egyelőre nagy bizonytalanság mellett) folytatódhat a meleg idő elszórtan nyárias záporokkal, zivatarokkal.