Ismét nyáriasra fordul az idő

A keddi hidegfront csak átmeneti lehűlést hozott. A következő napokban dél felől ismét egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Hétvégén már 30 fok is lehet.

Szerdán délután a napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan fordul elő zápor, zivatar. A hőmérséklet délután 23 fok körül alakul, ami nagyjából megfelel a május végén szokásosnak.

Csütörtöktől-szombatig a sok napsütés mellett már csak helyenként, alakul ki egy-egy nyárias zápor, zivatar. (Erre legnagyobb esély pénteken a nap második felében van.) Egyre melegebb lesz. Eleinte 25, szombaton pedig már 27-28 fok körüli maximumokra van kilátás.

Vasárnap a fülledt, meleg időben ismét nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki nyárias záporok, zivatarok, de ekkor már az ország nagy részén 30 fokig melegszik a levegő.

A jövő hét első felében is marad a nyárias hangulatú időjárás. A napsütés mellett elszórtan délutáni záporokkal, zivatarokkal.  A hét közepétől ismét megnő a csapadék valószínűsége, és a hőmérséklet is visszaeshet néhány fokkal. Június 5-e környékén létrejöhet egy ciklon, ami nagy területen kiadós, özönvízszerű esőzéseket okozhat. Ennek a csapadékzónának a pályája egyelőre még bizonytalan. Most úgy tűnik, hogy nagyobb eséllyel a Dunántúlt, illetve a Magyarországtól délnyugatra-nyugatra eső területeket érintheti.