Szárazabb napok jönnek

Az elmúlt napok záporos, zivataros időjárása után átmenetileg szárazabbra fordul az idő. Legközelebb a hét második felében növekszik újra a csapadékhajlam, addig viszont sok napsütésben bízhatunk.

Hétfőn már az ország nagy részén hosszabb időre kisüt a Nap. A megnövekvő gomolyfelhőzetből a Dunántúlon még előfordulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Máshol sem lehet kizárni, de jóval kisebb az esély rá. Délutánra 24-25 fok köré melegszik a levegő, ami megfelel a június elején szokásosnak.

Kedden és szerdán többnyire napos, száraz időre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Ezeken a napokon csapadékra nagyon kicsi az esély. A reggelek kissé hűvösek lesznek, délutánonként viszont kellemes, 25 fok körüli hőmérséklet várható.

Csütörtökön a kezdeti napsütéses időjárás után már egyre több felhő lehet az égen és az esti óráktól kezdve egészen péntek délutánig ismét nagyobb esély lesz záporokra, zivatarokra. Pénteken 1-2 fokkal hűvösebb levegő érkezhet fölénk.

Szombaton átmenetileg ismét több napsütés valószínű, majd vasárnap, a következő holdfázisváltás idején újból nagyobb esély lesz elszórt záporokra. Folytatódik tehát a változékony, medárdi időjárás.

Elkészült, és megrendelhető az egész nyárra szóló, részletes asztrológiai időjárás-előrejelzés. Részletek itt.