Mikor jönnek az első hőségnapok?

Az idei évben még nem voltak országos hőségnapok, amikor az ország nagy részén 30 fok fölött alakult volna a hőmérséklet. Júniusban viszont már van esély arra, hogy megérkezzenek az első kánikulai napok.

Az alábbiakban azok az időszakok láthatóak, amikor van esély arra, hogy kánikulai meleg legyen:

Június 15-18: A június elején kiadott hosszútávú nyári prognózisban is olvasható, hogy a hónap közepén Dél-Európa felett nagy mennyiségű meleg levegő halmozódhat fel, ami kis eséllyel Magyarországot is érintheti. Jelenleg – nem túl nagy – 40% az esély arra, hogy ebben az időszakban nálunk is lehetnek 30 fok körüli vagy a feletti hőmérsékletek. (A következő napokban ennél már jóval pontosabban látszik majd, hogy érint-e bennünket ez a forró légtömeg.)

Június 23-25: ezekben a napokban száraz, napos, meleg időjárás alakulhat ki. Nagyobb az esély arra, hogy ehhez átlagos, vagy kissé átlag feletti hőmérsékletek társulnak majd, de nem lehet kizárni, hogy 30 fok feletti értékek is lesznek majd ebben a periódusban.

Június 27-július 4: jelenleg úgy tűnik, hogy ebben az időszakban erősebb felmelegedés lehet, és akár napokig tartó kánikula is kialakulhat.

Az egész nyári szezonra szóló részletes asztrológiai időjárás-előrejelzés az alábbi linken megrendelhető. Részletek itt.