Felhősebb, csapadékosabb idő

Az elmúlt napok száraz, kellemes időjárása után ismét változékonyabb napok következnek. A jövő hét elejéig több hullámban nedves, időnként hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk.

Csütörtökön délután az ország nagy részén még továbbra is lesznek hosszabb napsütéses időszakok, és kellemes, 25-26 fok körüli hőmérsékletre van kilátás, de nyugat felől már egyre több felhő borítja majd az eget. Eleinte még csak nyugaton és északon, estétől-éjszakától  már egyre többfelé van esély záporokra.

Pénteken a nap első felében sok felhőre, többfelé esőre, záporokra számíthatunk, majd nyugat felől lassanként felszakadozik a felhőzet, de záporok még délután is kialakulhatnak. Az előző napokhoz képest kissé visszaesik a hőmérséklet, délután 22-23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton eleinte még szárazabb levegő lesz felettünk, a gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, majd a nap második felében ismét megnő a záporok kialakulásának esélye. Délutánra 25 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap sok felhőre, kevés napsütésre számíthatunk. Sokfelé fordulhat elő eső, zápor. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék hullhat, és jelentősen lehűl a levegő. Több helyen délután is 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet.