A felmelegedés előtt még egy csapadékos nap

Csütörtökön már igazi strandidő lesz, addig viszont még átvonul felettünk egy csapadékzóna, ami többfelé okoz esőket, záporokat.

Szerdán hajnaltól kezdődően nyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, és napközben egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Helyenként ismét hullhat kiadós mennyiségű eső. Délután 23 fok körüli, mérsékelten meleg idő lesz.

Csütörtökön sok lesz a napsütés, és erős felmelegedés kezdődik. Az ország nagy részén 30 fokig melegszik a levegő. Csapadékra ekkor kicsi az esély, inkább csak nyugaton fordulhat elő egy-egy hűsítő zápor.

Pénteken továbbra is 30 fok körüli maximum hőmérsékletekre számíthatunk. A többórás napsütés után délutántól a fülledt, meleg időben záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Szombaton sok napsütésre, gomolyfelhőkre, kellemes nyárias időre számíthatunk. Estétől van esély újabb záporokra, zivatarokra. Nyugaton 25, keleten 30 fok körül tetőzhet a hőmérséklet.

Vasárnap a napsütés mellett újból erős lehet a gomolyfelhőképződés, és ismét többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Ekkor már keleten is visszaeshet néhány fokkal a hőmérséklet.

A jövő hét elején a gyakori erős felhősödésből sokfelé van esély záporokra, zivatarokra. Ekkor több helyen akár jelentősebb mennyiségű eső is lezúdulhat. A hőmérséklet 25 fok közelében alakulhat.