Mostantól a nyaralóknak kedvez az időjárás

A következő napokban a strandolóknak kedvez majd az időjárás: a hét közepén végre szárazabb és egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így sok napsütésre és 30 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

Kedden délelőtt a keleti országrészben még többfelé fordulhat elő zápor, zivatar, majd napközben már ott is csökken a csapadék esélye, de egy-egy zápor továbbra sem zárható ki. Az ország többi részén napos-gomolyfelhős, száraz időjárásra számíthatunk. Délutánra 27 fok köré melegszik a levegő.

Szerdától-péntekig többnyire napos, meleg, nyárias időjárás várható eleinte 30 fok körüli, később már egyre inkább 30 fok feletti hőmérsékletekkel. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként – legnagyobb eséllyel szerdán – fordulhat elő egy-egy hűsítő zápor.

A hétvégén a napsütés mellett már egyre több gomolyfelhő lehet az égen. Szombaton még csak helyenként, vasárnap, illetve hétfőn már több helyen pattanhatnak ki zivatarok, és ezzel együtt néhány fokkal mérséklődik a tikkasztó meleg, de komoly lehűlés nem valószínű.