A hét legvégére érkezhet meg a kánikula

Szombatig többnyire kellemes, nyárias időjárás várható átlagos közeli hőmérsékletekkel, majd vasárnaptól jöhet néhány napos kánikula.

Szerdán egy hidegfront miatt főleg a nap első felében átmenetileg több felhő lesz felettünk, és elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok. Délutántól már a napsütés lesz túlsúlyban, de gyakran megerősödik a szél. 26-27 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtökön napos, kellemesen meleg idő lesz, 25-26 fok körüli maximumokkal.

Pénteken erősödik a felmelegedés, 30 fok közeli hőmérsékletekre van kilátás. A sok napsütés után délutántól már több gomolyfelhő lehet az égen és estétől helyenként záporok is előfordulhatnak.

Szombaton a nap első felében lehet több felhő felettünk, és helyenként előfordulhat egy-egy zápor. Továbbra is 30 fok közeli hőmérsékletek lesznek.

Vasárnap és hétfőn jelentősebb felmelegedésre van kilátás, igazi kánikula alakulhat ki sok napsütéssel. Hétfő estétől ismét megnő a záporok esélye.

A július 12-15-e közötti időszakra alacsony az előrejelzés beválási esélye. Most úgy tűnik, hogy még maradhat az átlagosnál jóval melegebb, kánikulai idő. A hónap közepén viszont átmenetileg hidegebb léghullámok áraszthatják el térségünket, így néhány napra az átlagosnál kicsit hűvösebb, változékony időjárás jöhet.