Hétvégén ízelítő az őszből

Már szinte biztosra vehető, hogy az elmúlt időszak forró időjárása után a következő napokban megérkezik a korábban előrejelzett lehűlés. Az pedig egyre valószínűbb, hogy pont hétvégén lesz a leghidegebb.

Szerdán késő délutántól-estétől nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Több helyen felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Délután a Dunától keletre még 29-35 fok közé melegszik a levegő. A Dunántúlon viszont már jóval frissebb lesz a levegő.

Csütörtökön hajnalban és reggel sokfelé hullhat eső, zápor, zivatar, majd a délelőtti órákban nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. Az erős északnyugati széllel megérkezik a lehűlés. Nyugaton 20, a középső országrészben 22, míg keleten még 28-30 fok körül alakulhat a hőmérséklet, de később ott is tovább hűl a levegő.

Pénteken a néhány órás napsütés után időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Délután 23-24 fok körüli, mérsékelten meleg időre számíthatunk.

Hétvégén szeles, hűvös, koraőszies hangulatú időjárás valószínű. Helyenként délután is 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet. A kevés napsütés mellett gyakran beborul az ég, és többfelé hullhat eső, zápor. Nagyobb eséllyel a középső-, és keleti területeken.

A jövő hét elején lassú javulás kezdődik. Eleinte az átlagos körüli, 27-28 fokos hőmérsékletekre van kilátás, majd július 22-e körül már ismét van esély kánikulai napokra.