Az igazi strandidő egy darabig nem tér vissza

Az éjszaka átvonult hidegfront után szinte évszakot váltott az időjárás. Megérkezett a lehűlés, amit az asztrometeorológai prognózisok már hetekkel ezelőtt jeleztek július közepére. Továbbra is nagy a valószínűsége annak, hogy Magyarországon a jövő hét elejéig szeles,koraőszies hangulatú időjárás lesz sok felhővel, kevés napsütéssel. Az állóvizeink hőmérséklete hétvégén még tovább csökken, így ezen a héten már biztosan nem kedvez a nyaralóknak az időjárás.

Pénteken a hideg reggel után néhány órás napsütésre leginkább a nap első felében számíthatunk. Délutántól aztán egyre több felhő lesz felettünk, és az esti órákban dél felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor. Délutánra 23 fok köré melegszik a levegő.

Hétvégén szeles, gyakran borongós, hideg időjárás lesz. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A délutáni órákban is csupán 20 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

A jövő hét elején lassú javulás kezdődik. Eleinte 25 fok köré, a hét közepén már 27-28 fokig melegedhet a levegő, ami nagyjából megfelel az ilyenkor szokásosnak. Átmeneti csapadékszünet után július 21-e körül ismét nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, de a mostanihoz hasonló erős lehűléstől nagy valószínűséggel nem kell tartani, sőt ezt követően további melegedésre van kilátás.