Milyen időt hoz július második fele?

A július közepi lehűlés után a jövő hét elején lassú javulás kezdődik, és úgy tűnik, hogy a hónap utolsó 10 napjában már kárpótol bennünket az időjárás a mostani hűvös, őszies napokért.

Az előttünk álló hétvégén lesznek július leghidegebb napjai. Az ország egész területén borongós, szeles, ősziesen hideg időjárás valószínű sokfelé kiadós esőkkel.

A jövő hét elején lassú javulás kezdődik. Egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, és már csak elszórtan fordulnak elő záporok. A kánikula még nem tér vissza, viszont kellemes, mérsékelten meleg, 25-26 fok körüli maximumokra van kilátás.

Július 20-a után fokozatosan tovább melegszik a levegő. Eleinte 27 fok körül, majd július 22-31-e között már inkább 30 fok körül alakulhatnak a délutáni hőmérsékletek. Ebben az időszakban tehát összességében tartósan meleg, nyárias időjárás alakulhat ki. Kánikulai napokra is számíthatunk. A sok napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, amiből legnagyobb eséllyel július 21-22, valamint július 24, illetve 29-e környékén alakulhatnak ki nyárias záporok, zivatarok. Ezekben a napokban lehet nedvesebb levegő felettünk, de komoly lehűléstől előreláthatólag ekkor sem kell tartanunk. (Esetleg 29-e körül eshet vissza átmenetileg jelentősebben a hőmérséklet.) A hónap utolsó hétvégéje valószínűleg száraz, egyre melegebb időjárást hoz majd.