2 hétig igazi nyári idő

A következő napokban tovább melegszik az idő. Péntektől kezdődően hosszú ideig 30 fok közelében alakulhatnak majd a délutáni hőmérsékletek. Jelentős, tartós lehűlésre augusztus 3-áig nagyon kicsi az esély.

Csütörtökön tovább melegszik a levegő. Délután már 28 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. A sok napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet. Főleg késő délutántól alakulhat ki nyugaton egy-egy zápor.

Pénteken délután már 30 fok körüli hőmérsékletekre van kilátás. A napsütés mellett ugyanakkor a nyugat felől érkező kissé nedvesebb levegő miatt erőteljesebb lehet a gomolyfelhőképződés, és főleg északon és nyugaton nagyobb eséllyel alakulhatnak ki nyárias záporok, zivatarok.

A hétvégén fülledt, meleg időjárás lesz, enyhe éjszakákkal és 30-31 fok körüli maximumokkal. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből szombaton elszórtan, vasárnap több helyen pattanhatnak ki nyárias záporok, zivatarok.

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy július 25 – augusztus 3-a közöttfolytatódik a meleg, nyárias időjárás sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel,helyenként nyárias záporokkal. A maximum hőmérséklet jellemzően 30 fok körül alakulhat.

Ennél melegebb, az ország nagyobb részét érintő 30 fok feletti hőmérsékletekreleginkább július 26-28-a között, illetve július 31-augusztus 2-a között van esély.

Átmeneti, kis mértékű felfrissülés július 25, illetve 29-e körül érkezhet, de még ezekben a napokban sem kell komoly lehűléstől tartani.

Nagyobb területet érintő záporokra, zivatarokra július 25-én, illetve július 29-e körül, és az időszak legvégén, augusztus 3-a környékén lehetnek kedvezőek a feltételek.