Igazi nyaralóidő

Továbbra is nagyon valószínű, hogy az elmúlt napokban kezdődött meleg, nyárias időjárás tartós lesz. A záporok, zivatarok környezetében ugyan átmenetileg felfrissülhet a levegő, de augusztus elejéig jelentős, tartós lehűlésre minimális az esély.

Hétfőn a többórás napsütés mellett ismét erős gomolyfelhőképződésre számíthatunk, és a fülledt, meleg időben főleg a Dunántúlon, illetve a középső országrészben több helyen fordulhatnak elő nyárias záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás is lehet. Délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán a sok napsütés mellett kevesebb helyen alakulhatnak ki hűsítő zivatarok. Továbbra is fülledt, meleg idő lesz, 30-31 fok körüli maximumokkal.

Csütörtökön és pénteken ismét nedvesebb levegő lesz felettünk, így többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok, amelyekbők helyenként akár jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Péntekre ugyan néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet, de még így is marad a nyárias meleg, 25-30 fok közötti hőmérséklettel.

Hétvégén már szárazabb, és egyre melegebb időjárás valószínű. A sok napsütés és a dél felől érkező forró levegő hatására egyre nagyobb területen emelkedhet 30 fok fölé a hőmérséklet.