Csütörtökig fülledt, zivataros, majd a hétvégén száraz, meleg idő

Kedden és szerdán marad a fülledt, meleg időjárás. A néhány órás napsütés mellett erős gomolyfelhőképződésre, és többfelé záporokra, zivatarokra számíthatunk. Délutánonként továbbra is 30-31 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket, emiatt ismét gyakran beborul az ég, és sokfelé alakulhatnak ki zivatarok. Nyugaton 26, keleten 31 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken főleg a nap első felében még többfelé van esély záporokra, zivatarokra, majd délutántól kitisztul az idő, egyre több napsütésre számíthatunk. Megszűnik a fülledtség, de marad a nyárias meleg 29-30 fok körüli hőmérsékletekkel.

A hétvége nagy részében már szárazabb, egyre melegebb időjárás valószínű sok napsütéssel. Egyre többfelé emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet. Vasárnap délutántól-estétől egy közeledő hidegfront hatására ismét nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A jövő hét első napjaiban megszűnhet a kánikula, felfrissülhet a levegő. A lehűlés mértéke egyelőre bizonytalan. Eleinte csak az átlagos közeli, 27-28 fok körüli tartományba eshet vissza a hőmérséklet, majd a jövő hét közepén, a következő újhold fázis kezdetén akár az átlagosnál hűvösebb időjárás is kialakulhat.