A hétvégi kánikula után a jövő hét elején lehűlés

Szombaton sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Délutánra 31-32 fok köré melegszik a levegő. Csak elvétve fordulhat elő kis eséllyel egy-egy hűsítő zápor.

Vasárnap tovább fokozódik a hőség, 30-35 fok közötti kánikulai melegre van kilátás. Továbbra is sok lesz a napsütés, de a késő délutáni óráktól egy közeledő hidegfront hatására nyugat felől egyre több gomolyfelhő boríthatja majd az eget, és az esti óráktól ismét egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Hétfőn a fölénk helyeződő hidegfront miatt a néhány órás napsütés mellett már gyakran beborul az ég, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. A Dunántúlon kissé mérséklődik a meleg, ott „csak” 27-28 fok körül, a Dunától keletre még 30-35 fok között tetőzhet a hőmérséklet.

Kedden és szerdán már az egész országban felfrissülhet a levegő. Kellemes, 27 fok körüli hőmérsékletekre van kilátás. A napsütés mellett kedden még többfelé, szerdán már csak elszórtan alakulhatnak ki záporok.

A jövő hét második felében ismét emelkedhet a hőmérséklet, majd augusztus 7-e körül újabb lehűlés jelei körvonalazódnak.