Lehűlés után újabb melegedés

A következő egy hétben változatos, de már szárazabb lesz az időjárás. A hét eleji felfrissülés után néhány napra visszatér a kánikula, majd hétvégén ismét egy hidegfront hozhat felfrissülést, amit újabb felmelegedés követhet.

Hétfőn délután a napsütés mellett még többször erősen megnövekszik a felhőzet, és élénk marad a szél, de már csak helyenként számíthatunk kisebb záporokra, esetleg zivatarokra. 24-29 fok között alakul a maximum hőmérséklet.

Kedden napos-gomolyfelhős időjárás lesz. Eleinte keleten, később a Dunántúl felett lehet több felhő az égen, amiből csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. Marad a mérsékelten meleg idő, délután 26 fok körüli hőmérsékletek várhatóak.

Szerdától – péntekig száraz, napos, egyre melegebb időjárás valószínű. Eleinte 28-29 fokra, pénteken már inkább 33-34 fok körüli hőségre van kilátás.

Szombaton egy hidegfront érkezik, így a rövid kánikula után ismét felfrissül a levegő. Úgy tűnik, hogy ez a front nem hoz jelentős csapadékot, és vasárnapra már el is hagyja térségünket, így ekkor már kellemes, nyárias idő alakulhat ki.