Augusztus közepére erős lehűlés jöhet

Az asztrológiai előrejelzésekben már nyár elején körvonalazódott, hogy augusztus közepén hideg, csapadékos időjárás alakulhat ki. Most pedig már a meteorológiai modellek is erős lehűlés jeleit mutatják a jövő hét második felére, így egyre nagyobb a valószínűség arra, hogy a hónap közepén az átlagosnál hidegebb időszak vár ránk.

Pénteken még marad a hőség, 30-34 fok közé melegszik a levegő, de délután egy nyugat felől közeledő hidegfront hatására a napsütés mellett már egyre több felhő lehet az égen, és a késődélutáni óráktól a Dunántúlon egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok.

Szombaton az ország nagy részén felfrissül a levegő. Szeles, változóan felhős időjárás valószínű, eleinte elszórtan, majd egyre inkább keleten záporokkal. 25-26 fok köré mérséklődik a meleg, de az Alföldön 30 fok körüli értékeket is mérhetünk.
Vasárnap még gyakran megerősödhet a szél, de már egyre több napsütésben bízhatunk, és kellemes, 27 fok körüli maximumokra van kilátás.

Hétfőtől-szerdáig ismét melegszik az idő, és kezdetben még sokat fog sütni a Nap. Érdemes lesz strandolásra, szabadtéri programokra kihasználni a hét első felét, hiszen a jövő hét közepén záporokkal, zivatarokkal és viharos északi széllel erős hidegfront érkezhet. Augusztus 10-15-e között már gyakran borongós, szeles, hűvös, csapadékos időjárásra van esély. A lehűlés részletei a következő napokban pontosabban látszanak majd.