Hidegfront frissíti fel az időt hétvégére

Ezen a nyáron nem lehet panaszuk azoknak, akik nehezen bírják a tartós hőhullámokat. Az alig két napos kánikula után nyugat felől máris érkezik a felfrissülést hozó újabb hidegfront.

Pénteken délután az ország nagy részén még folytatódik a napos, nagyon meleg idő, 33 fok környékén tetőzik a hőmérséklet. A délután második felében a Dunántúlon viszont már egyre több gomolyfelhő képződik, és az esti óráktól eleinte a Dunántúlon, később a középső országrészben egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok, miközben a szél északnyugatira fordul.

Szombaton a hidegfront tovább halad kelet felé, de közben már sokat gyengül. A front mögött szeles, változóan felhős idő lesz néhány órás napsütéssel. Eleinte a középső, majd inkább már csak a keleti területeken fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok, de kelet felé haladva egyre kisebb az esély a csapadékra. Az ország nagy részén felfrissül a levegő, 26 fok körüli maximumok lesznek, azonban az Alföldön 30-32 fokot is mérhetünk.

Vasárnap még szeles idő lesz, de már egyre több napsütésben bízhatunk, és kellemes, 27-28 fok körüli hőmérsékletre van kilátás.

A jövő hét elején sok napsütésre, meleg, nyárias időjárásra számíthatunk, eleinte 28, majd 30 fok körüli hőmérsékletekkel.
Úgy tűnik, hogy szerdán a nap második felében érheti el térségünket nyugat felől az a hidegfront, ami a hét második felére meghozza a lehűlést.