A nyárias hétkezdet után szerdától hűvösebb napok jönnek

Ezen a héten a hétfői és a keddi nap leginkább ideális a strandolásra. Szerdán hidegfront vet véget a nyaralóidőnek, és néhány napra az átlagosnál hűvösebbre fordul az idő.

Kedden továbbra is napos, meleg, nyárias idő lesz. 30 fok köré melegszik a levegő. Délutántól a nyugati és északi területeken a változás előjeleként már időnként felhők zavarhatják a napsütést, de csak kis valószínűséggel fordulhat elő a nyugati megyékben egy-egy zápor.

Szerdán eleinte még van esély néhány órás napsütésre, majd a nyugat felől közeledő hidegfront hatására egyre több felhő lesz az égen, és a nap második felében nyugat felől egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar, miközben megerősödik az északnyugati szél. A Dunántúlon már csak 20-25, ettől keletre még 26-31 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökre az egész országot elárasztja a hideg levegő. Szeles, gyakran felhős, hűvös idő valószínű elszórtan záporokkal. Délután is csak 22 fok körül alakul a hőmérséklet. Várhatóan ez lesz a hét leghidegebb napja.

Péntektől – vasárnapig hűvös éjszakákra, és mérsékelten meleg nappalokra van kilátás. A néhány órás napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, de úgy tűnik, hogy többnyire száraz marad az idő. Csak helyenként van esély kisebb esőre, záporra. A hőmérséklet lassan, fokozatosan emelkedhet, de ennek mértéke egyelőre még bizonytalan. (A hétvége várható időjárásának beválási esélye alacsonyabb az átlagosnál.)