Fokozatosan javul az idő

Szombaton az előző napokhoz képest ugyan kissé még tovább melegszik a levegő, de az ország nagy részén a mai nap még mindig nem a hamisítatlan és felhőtlen strandidőről szól.

Szombaton egy szakadozott, gyengülő felhősáv érint bennünket nyugat felől, így a Dunántúlon gyakran, a középső és keleti területeken időnként felhők zavarják a napsütést. Ezekből a felhőkből azonban inkább csak a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő helyenként gyenge, szemerkélő eső vagy rövid ideig tartó kisebb zápor. A késő délutáni órákban már mindenhol elkezd csökkenni a felhőzet. Még mindig mérsékelt lesz a felmelegedés, hiszen a legmelegebb órákban a Dunántúlon 21-23 fok között, ettől keletre 24-26 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már végre szárazabb és melegebb levegő érkezik fölénk. A kissé hűvös hajnal után a sok napsütés hatására délutánra országszerte 28 fok köré melegszik a levegő. Inkább csak északon, északnyugaton lehet délután több gomolyfelhő az égen, amiből helyenként kialakulhat egy-egy zápor.

Hétfőn ismét kissé nedvesebb léghullámok lesznek felettünk, ezért gyakori felhősödésre és elszórt záporokra számíthatunk. Jelentős lehűlés azonban nem lesz, délután 27-28 fok körüli hőmérséklet valószínű.

A jövő hét közepén többnyire száraz, kellemes, mérsékelten meleg idő valószínű, majd legközelebb augusztus 19-e körül lehet nagyobb esély záporokra, zivatarokra.