Változékony, de nyárias idő lesz ezen a héten

Az egész nyár időjárását jellemző változékonyság ezen a héten is tovább tart, de összességében kellemes hőmérsékletekre számíthatunk.

Hétfőn egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, ezért a napsütést időnként erősebb felhősödés zavarja, és elszórtan – eleinte főleg az ország északkeleti harmadán, illetve a Dunántúl nyugati részén, estétől pedig délen, délnyugaton – záporok, zivatarok alakulnak ki. Északkeleten 23-24, máshol 27-28 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden észak felől szárazabb, és néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk. Napos-gomolyfelhős időjárás várható. Az ország déli-délnyugati felén délelőtt még záporok előfordulhatnak. Délutánra 25-26 fok köré melegszik a levegő.

Szerdán hajnalban és délelőtt többfelé várható zápor, zivatar, majd napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, és inkább már csak a déli és keleti országrészben kell elszórtan csapadékra számítani. Délután 23-28 fok lesz.

Csütörtökön szárazabb időre van kilátás, csak helyenként fordulhatnak elő záporok, és kissé melegszik az idő.

Pénteken a nap első felében ismét egy gyenge hidegfront éri el térségünket, ami nedvesebb és kicsit hűvösebb levegőt szállít fölénk, ezért ekkor nagyobb eséllyel alakulnak ki többfelé záporok, zivatarok, és péntekre 25-26 fok köré mérséklődhet a felmelegedés.

Szombaton dél felől száraz, egyre melegebb levegő érkezik, így igazi strandidőre van kilátás 30 fok körüli hőmérsékletekkel, de nyugat felől már közeledik az újabb hidegfront, amely valószínűleg vasárnap érkezik meg hozzánk. Folytatódik tehát a változékony, nyárias időjárás.