Augusztus 20-ára megérkezik az igazi strandidő

A hétvégéig 2 naponta változik majd az időjárás. Szerencsére pont 20-ára száraz, meleg, napos időjárás alakul ki. Előtte és utána viszont ismét többfelé lesznek zivatarok.

Szerdán késődélután északnyugat felől folytatódik a felhőzet csökkenése. Egyre többfelé süt ki a Nap, és egyre inkább a déli-délkeleti megyékbe szorul vissza az a csapadékzóna, ami az esős, viharos időjárást okozta a nap első felében. 20-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a néhány órás napsütés mellett ugyan időnként lesznek felhősebb időszakok, de a nap nagy részében többnyire száraz marad az idő az ország nagy részén. Késődélutántól kezdődően aztán a nyugati-délnyugati megyékben ismét megnő a záporok, zivatarok esélye. 26 fok körüli maximumokra van kilátás.

Pénteken az ország nyugati és középső területein ismét gyakran megnövekszik a felhőzet, és többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Keleten viszont kisebb esély lesz csapadékra. Nyugaton 23-25, keleten 26-29 fok lesz délután.

Augusztus 20-án, szombaton dél felől száraz, meleg levegő érkezik fölénk, így sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre, 30 fok körüli délutáni hőmérsékletre van kilátás. Esetleg a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő kis eséllyel egy-egy zápor.

Vasárnap eleinte még folytatódhat a napos strandidő, majd délután nyugat felől egy hidegfront közeledik, így egyre több felhőre, és egyre többfelé záporokra, zivatarokra számíthatunk. Az ország nagy részén még 30, nyugaton már csak 25 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

A jövő hét elejére az egész országban felfrissül a levegő, 25-26 fok körüli hőmérsékletekre van kilátás. A folytatásban – egyelőre nagy bizonytalanság mellett –  száraz, meleg, nyárias időjárás alakulhat ki.