A szombati nyárias idő után vasárnap markáns hidegfront érkezik

Augusztus 20-án hamisítatlan nyári időre számíthatunk, majd vasárnap nyugat felől erős hidegfront érkezik, ami hétfőre az egész országban jelentősen felfrissíti a levegőt.

Szombaton még amolyan vihar előtti csend lesz. A hajnali párásság után napos-gomolyfelhős, igazi nyári idő vár ránk. Délutánra 30 fok köré melegszik a levegő. A gomolyfelhőkből kis eséllyel alakulhat ki helyenként egy-egy nyárias zápor, de nem ez lesz a jellemző.

Érdemes lesz a szombati napot kihasználni strandolásra, szabadtéri programokra, ugyanis vasárnap nyugat felől egy markáns hidegfront érkezik. Délelőtt még csak a Dunántúlon, délutántól már egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra és szélerősödésre számítani. A Dunántúlon már csak 21-26 fok között, ettől keletre a front előtt még 27-32 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn az egész országot elárasztja a hideg levegő. Eleinte borongós, esős, szeles időjárás lesz, majd délután nyugat felől lassanként elkezd csökkenni a felhőzet. Délutánra csupán 22-23 fok köré melegszik a levegő.

Keddtől lassú javulás kezdődik, fokozatosan melegszik az idő, de a hét közepéig még gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és továbbra is van esély záporokra. Erősebb felmelegedés a jövő hét második felére jöhet.