Kedden érkezik a hidegfront. Addig marad a napos, egyre melegebb idő

Tovább folytatódik a tartósan derült, száraz idő. Ráadásul a hétvégén további melegedés várható, így már egyre többfelé kánikulára készülhetünk.

Szombaton 30, vasárnap 31 fok körüli hamisítatlan strandidőre számíthatunk. Az égbolt végig derült lesz, maximum helyenként jelenhet még néhány ártalmatlan gomolyfelhő, amiből csapadék kizárt. Egyedül a hűvös és egyre hosszabb éjszakák jelzik, hogy már a nyár utolsó napjaiban járunk.

Hétfőn tovább fokozódik a hőség, délutánra 32-33 fok köré melegszik a levegő. Az ország nagy részén marad a szikrázó napsütés, majd a késő délutáni óráktól egy nyugat felől közeledő gyenge hidegfront hatására a Dunántúlon már több gomolyfelhő képződhet, és az esti óráktól nyugaton záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Kedden átvonul felettünk a hidegfront, így ekkor már gyakran lesz felhős az ég, és elszórtan záporokra, zivatarokra kell készülni. Az északnyugati széllel kissé frissebb levegő érkezik fölénk, 26-27 fok köré mérséklődhet a meleg.

Augusztus 31-én és szeptember első napjaiban ismét száraz, napos, egyre melegebb idő következik, többnyire 27-29 fok körüli nyárias hőmérsékletekkel. A következő időjárási front szeptember 3-4-e környékén hozhat záporokat és néhány fokos lehűlést.