Csak pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. Egész héten marad a nyárias meleg

Kedden egy gyenge hidegfront hoz néhány fokos felfrissülést, majd utána ismét fokozatosan melegszik a levegő, folytatódik a szép, nyárias hangulatú időjárás.

Hétfőn délután az ország nagy részén továbbra is napos, kánikulai időjárás lesz, 30-33 fok közötti hőmérséklettel. Az ország északnyugati harmadán ugyanakkor egy közeledő hidegfront hatására egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen. Ezeken a területeken egyre nagyobb eséllyel fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, és 26-29 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden felettünk lesz a gyenge hidegfront, emiatt a néhány órás napsütés mellett időnként erős felhősödésre van kilátás, de csak elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok. Lesznek olyan területek, ahol egyáltalán nem hullik csapadék. Csupán néhány fokkal frissül fel a levő. Délután 24-30 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdától – szombatig folytatódik a szép, nyárias idő sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel. Csapadékra minimális az esély. Éjszakánként 15, délutánonként 28-29 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap tőlünk nyugatra lesz egy intenzívebb időjárási front, ami megközelítheti térségünket, így ekkor ismét nagyobb esély lehet záporokra, zivatarokra, de a front érkezésének idejében még nagy a bizonytalanság. A jövő hét elején is folytatódhat a nyárias meleg.

A szeptember 7-15-e közötti időszakban néhány napos erősebb lehűlés és nagyobb mennyiségű csapadék jelei körvonalazódnak.