Még két napig tart a szeptemberi nyár

Az elmúlt hetek tartósan meleg, nyárias időszaka lassan a végéhez közelít. Szombattól hűvösebb, változékonyabb napok következnek.

Csütörtökön is folytatódik a júliust idéző időjárás. Felhő is alig lesz az égen. Esetleg nyugaton fordulhat elő kis eséllyel egy-egy nyárias zápor. A sok napsütés hatására délutánra 27-30 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken a nap nagy részében még nyoma sem lesz az ősznek. Napos-gomolyfelhős idő lesz 29-30 fokos nyárias meleggel. Késő délutántól aztán a nyugat felől a közeledő hidegfront hatására egyre több felhő érkezik fölénk, és az esti óráktól a Dunántúlon záporok, zivatarok alakulnak ki.

Szombaton megérkezik a hidegfront, emiatt gyakran beborul az ég, és többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani. Elkezdődik a lehűlés. Nyugaton 20, a középső országrészben 23, keleten még 26 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn gyakran felhős, szeles, őszies időjárás következik 20 fok körüli hőmérsékletekkel. Elszórtan fordulhat elő eső, zápor.

Keddtől lassú javulás kezdődik. A hét közepén átlagos szeptemberi időjárás valószínű többórás napsütéssel, gomolyfelhőkkel, de csak helyenként valószínű kisebb csapadék.

Szeptember 22-26-a között ismét egyre melegebb levegő érkezhet fölénk. A 30 fokos meleg várhatóan nem tér vissza, de jó esély van rá, hogy későnyárias hangulatú időjárás alakuljon ki, 25 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel.